Vereniging Erfgoed Leidschendam

Postbus 3027
2260 DA  Leidschendam
info@erfgoedleidschendam.nl

Nieuws

Hier vindt u de laatste nieuwsberichten van Vereniging Erfgoed Leidschendam. Heeft u zelf een bericht over ontwikkelingen van het erfgoed in Leidschendam en Stompwijk dat u hier graag zou willen zien, mail het ons op info@erfgoedleidschendam.nl.

Nieuwsoverzicht Pagina 5

 • 26 juli 2016

  De Veurse paal

  Veurse grenspaal

  Op 26 juli 2016 onthulde wethouder Frank Rozenberg de gerestaureerde grenspaal van Veur op de hoek Looierslaan/Voorburgseweg.

  Lees verder
 • 2 juli 2016

  Bank voor Raadhuis Leidschendam heet voortaan: Hendrik Brouwer Schut bank

  Bank voor Hendrik Brouwer Schut

  Met een ferme ruk aan het groene doek onthulde Burgemeester Van der Sluis samen met weduwe van Hendrik Brouwer Schut, Els van der Plasse de “Hendrik Brouwer Schut bank”. Deze bank staat voor het Raadhuis in Leidschendam en herinnert aan een bijzondere Leidschendammer: Hendrik Brouwer Schut.

  Lees verder
 • 14 juni 2016

  Raadsel meisje op balkon Buitenlust opgelost!

  Raadsel meisje balkon Buitenlust

  Vanaf het moment dat Vereniging Erfgoed Leidschendam een ansichtkaart uit 1902 in handen kreeg waarop Villa Buitenlust staat, bleef het een raadsel. Op de foto is op het balkon duidelijk een meisje van 5 à 6 jaar te zien. Velen hebben zich afgevraagd wie dit meisje was. De toenmalige bewoners, de gebroeders Metz hadden immers geen kinderen...

  Lees verder
 • 25 mei 2016

  Succesvolle lezing Beeldenstorm

  Succesvolle lezing Beeldenstorm

  De traditionele lezing na afloop van de Algemene Leden Vergadering van Erfgoed Leidschendam werd dit jaar verzorgd door Sander Wassing. Ruim 60 aanwezigen werden meegenomen in de schokkende verhalen over de Beeldenstorm en Alva's Bloedraad in 1566.

  Lees verder
 • 23 april 2016

  Lezing Beeldenstorm op 24 mei 2016

  Lezing Beeldenstorm

  Op 24 mei 2016 organiseert Vereniging Erfgoed Leidschendam een lezing over de Beeldenstorm in onze regio. Deze lezing kan bezocht worden door alle geïnteresseerden, ook niet-leden. Aanvang 20.15 uur in De Binnenhof (achter de Peperbus) in Leidschendam. Aanmelden voor niet-leden verplicht.

  Lees verder
 • 17 april 2016

  Succesvolle erfgoeddag

  Succesvolle erfgoeddag

  De eerste erfgoed dag in Leidschendam-Voorburg was een succes. Alle historische verenigingen van Leidschendam-Voorburg organiseerden activiteiten. Van wandelingen tot openstellingen, van onthullingen tot vaartochten. Erfgoed Leidschendam organiseerde onder andere een historische wandeling onder leiding van Idsard Bosman.

  Lees verder
pagina 5 van 8

Laatste publicatie

Erf Goed Nieuws
mei 2018, jaargang 26, nummer 1

Erf Goed Nieuws mei 2018

Erf Goed Nieuws mei 2018

Lees verder Alle publicaties