Vereniging Erfgoed Leidschendam

Postbus 3027
2260 DA  Leidschendam
info@erfgoedleidschendam.nl

Erf Goed Nieuws

Een paar maal per jaar brengt Vereniging Erfgoed Leidschendam haar periodiek uit: 'Erf Goed Nieuws'. Daarin staan reportages, reconstructies en verhalen over de geschiedenis, erfgoederen en cultuur historie van Leidschendam. Als u lid wordt van de vereniging krijgt u deze periodiek thuis gestuurd.

Publicaties Pagina 5

 • Uitgave: Januari 2003

  Wat hèb je aan die ouwe spullen!

  Voor het Leidschendamse erfgoed wordt 2003 een historisch jaar. De afgelopen maanden is het wonderwel gelukt een droom te verwezenlijken die lange tijd in het hart van veel erfgoed-liefhebbers werd gekoesterd: de oprichting van een museum voor en over Leidschendam.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2003

  Boerenwijsheden en -gewoonten in Delf- en Rijnland

  Boerenwijsheden

  Tijdens onderzoek naar oude boerderijen in het voormalige Veur, Stompwijk, Voorburg en omstreken stuitten we op uitdrukkingen, gezegdes en gewoonten die in het boerenleven van vroeger dagelijks werden gebruikt. Wie ze op een rijtje zet, krijgt een redelijk beeld van wat zich rondom een boerenbedrijf zoal afspeelde.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2003

  Zwaar van heupen, gezond van boezem

  Zwaar van heupen

  Als een der eersten beschreef de arts, onderzoeker, tekenaar, schrijver, dichter en politiek activist Johannes Le Francq van Berkhey (1729-1812) zo'n 200 jaar geleden o.m. het dagelijks leven in de regio rond 'Den Leijdse Dam'.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2003

  Een vergeten ramp

  Een vergeten ramp

  ls het op nationaal gedenken aankomt, gaan we niet verder terug dan de jaren veertig van de vorige eeuw. We gedenken de gruwelijke gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog en de watersnoodramp van 1953. Maar wie gedenkt de duizenden slachtoffers van de Spaanse Griep in 1918-1919?

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2002

  Een Stompwijkse familie (of hoe de wereld klein kan zijn)

  Een Stompwijkse familie

  Enige tijd geleden vertelde een familielid me dat ze kennis had gemaakt met een meneer die gegevens aan het verzamelen was over zijn familie in de doopregisters die bewaard werden in het parochiehuis bij de Laurentiuskerk te Stompwijk.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2003

  Anton Schrader en de werf van Van Ravesteijn in 1943[1]

  Erf Goed Nieuws van februari 2003 bevat een lezenswaardig artikel over Lo en Marianne van Ravesteijn, naamgevers van het "A.L.H.J. van Ravesteijn-fonds".

  Lees verder
pagina 5 van 11

Laatste publicatie

Erf Goed Nieuws
mei 2018, jaargang 26, nummer 1

Erf Goed Nieuws mei 2018

Erf Goed Nieuws mei 2018

Lees verder Alle publicaties