Vereniging Erfgoed Leidschendam

Postbus 3027
2260 DA  Leidschendam
info@erfgoedleidschendam.nl

Erf Goed Nieuws

Een paar maal per jaar brengt Vereniging Erfgoed Leidschendam haar periodiek uit: 'Erf Goed Nieuws'. Daarin staan reportages, reconstructies en verhalen over de geschiedenis, erfgoederen en cultuur historie van Leidschendam. Als u lid wordt van de vereniging krijgt u deze periodiek thuis gestuurd.

Publicaties Pagina 6

 • Uitgave: Januari 2003

  Die toren betekent: thuis!

  Op 4 maart heeft Erfgoed Leidschendam bij de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg gepleit voor behoud van het gebouw van het Dr. Neherlaboratorium.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2003

  De passie van Lo en Marianne van Ravesteijn

  Lo en Marianne van Ravesteijn

  Wie is nu precies Adrianus Louis Hendrik Jacob ('Lo') van Ravesteijn? En hoe raakte deze Rotterdamse notariszoon in Leidschendam verzeild?

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2002

  'Mijn voorvader was galeislaaf'

  'Mijn voorvader was galeislaaf'

  De Utrechtenaar C. D. Laros stortte zich in een 'genealogisch avontuur' en stuitte daarbij op een even macaber als fascinerend feit rond zijn in Leidschendam geboren oma.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2001

  Meer onderzoek nodig naar betekenis VOC voor Zuid-Hollandse economie

  VOC

  'Zuid-Holland heeft een belangrijke rol gespeeld in de Verenigde Oostindische Compagnie. We weten uiteraard dat de compagnie in Delft, Rotterdam en Vlaardingen een enorme bedrijvigheid heeft ontketend.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2001

  Blij, dat mijn bloed heeft mogen vloeien

  Blij

  Tussen de ruim 3000 Nederlandse jongemannen die rond 1868 de paus te hulp schoten bij de verdediging van zijn grondgebied, bevonden zich ook 13 Stompwijkers, zo blijkt uit gegevens van het Nederlands Zouavenmuseum in Oudenbosch.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2001

  Dat MOET schoon, en wel NU

  Schoon

  Ook uit Leidschendam vertrok begin februari 1953 een colonne vrijwilligsters richting Zeeland en Zuid-Hollandse eilanden om er te helpen bij het opruimen van de enorme ravage die de watersnoodramp had veroorzaakt.

  Lees verder
pagina 6 van 11

Laatste publicatie

Erf Goed Nieuws
mei 2018, jaargang 26, nummer 1

Erf Goed Nieuws mei 2018

Erf Goed Nieuws mei 2018

Lees verder Alle publicaties