Vereniging Erfgoed Leidschendam

Postbus 3027
2260 DA  Leidschendam
info@erfgoedleidschendam.nl

Erf Goed Nieuws

Een paar maal per jaar brengt Vereniging Erfgoed Leidschendam haar periodiek uit: 'Erf Goed Nieuws'. Daarin staan reportages, reconstructies en verhalen over de geschiedenis, erfgoederen en cultuur historie van Leidschendam. Als u lid wordt van de vereniging krijgt u deze periodiek thuis gestuurd.

Publicaties Pagina 7

 • Uitgave: Januari 2001

  Vluchtelingen moeten altijd ergens een nieuw thuis vinden

  Vluchtelingen

  Wat heeft de regio Leidschendam in de afgelopen eeuwen voor vluchtelingen betekend? En wat hebben deze vroege 'allochtonen' ons gebracht? De historicus Pieter de Baar bestudeerde de migratiestromen in het gebied tussen Leidschendam en Leiden.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2001

  Tante Victoria mocht geen moeder zijn

  Op de vlucht voor de hele wereld nestelde Anna van den Bergh zich in de jaren zeventig aan een doodlopend weggetje langs een weiland in Leidschendam. Zeven jaar later "werd haar lichaam daar gevonden temidden van 'een onbeschrijflijke puinzooi'.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2001

  Twee vrienden: Thomas (Van den Honert) en Christiaan (Huygens)

  Thomas en Christiaan

  Onderzoek naar de verdwenen buitenplaats Den Hoonaert aan de Westvlietweg in Leidschendam, waarbij enkele jaren geleden ook Erfgoed Leidschendam betrokken was, heeft alsnog een beter inzicht opgeleverd in het ontstaan van dit landgoed.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2001

  Een vluchteling als voorouder

  Rond 1620 begon de bevolking van Leidschendam sterk te groeien. Dat moet voor een flink deel worden toegeschreven aan de vestiging van vooral protestanten, onder "wie een flink percentage 'buitenlanders'.

  Lees verder
 • Uitgave: December 2000

  Door allen, voor allen

  Door allen, voor allen

  In 1916 ging in Veur en Stompwijk het kruiswerk van start. Decennialang was de fietsende wijkverpleegster een vertrouwde verschijning in de Leidschendamse straten. Ton Ribberink over 'markante vrouwen' die veel maatschappelijk leed in hun verpleegsterstas konden doen verdwijnen.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2000

  Voetballen volgens katholieke normen

  Voetballen

  De Leidschendamse voetbalvereniging RKAW bestaat volgend jaar 80 jaar. Een deel van het clubarchief, dat ongeveer de periode eind jaren twintig tot eind jaren veertig bestrijkt, ontkwam in 1992 aan een grote brand en werd in 1998 in bewaring gegeven bij het gemeentearchief.

  Lees verder
pagina 7 van 11

Laatste publicatie

Erf Goed Nieuws
mei 2018, jaargang 26, nummer 1

Erf Goed Nieuws mei 2018

Erf Goed Nieuws mei 2018

Lees verder Alle publicaties