Vereniging Erfgoed Leidschendam

Postbus 3027
2260 DA  Leidschendam
info@erfgoedleidschendam.nl

Projecten

Vereniging Erfgoed Leidschendam zet zich in voor de erfgoederen en cultuurhistorie van Leidschendam. Om dat te doen worden verschillende projecten ondernomen. Projecten ter promotie en projecten ter bescherming van het erfgoed in Leidschendam.

Projectenoverzicht Pagina 2

 • Fietsen & Wandelen

  Fietstocht: oorlog in Leidschendam

  Oorlog in Leidschendam

  Fietstocht: oorlog in Leidschendam op 29 september 2013. De 2e wereldoorlog met de slag om Iepenburg zit bij veel mensen in onze regio nog in het geheugen.

  Lees verder
 • Engelandvaart

  Uitnodiging aan leden

  Uitnodiging aan leden

  In het afgelopen jaar heeft onze vereniging met succes in Noordwijk een Museum Engelandvaarders/Soldaat van Oranje helpen oprichten. Het museum, waarin ruime aandacht zal worden besteed aan het verhaal over Leidschendam en de Engelandvaarders, zal in de loop van 2014 zijn deuren openen.

  Lees verder
 • Open Monumentendag

  Park Rozenrust is Meest Monumentale Groen 2012

  Meest Monumentale Groen 2012

  In 2012 organiseerde Vereniging Erfgoed Leidschendam een verkiezing van het meest monumentale groen 2012 in Leidschendam. Winnaar werd Park Rozenrust aan de Veursestraatweg.

  Lees verder
 • Open Monumentendag

  Open Monumentendag 2012

  Open Monumentendag 2012

  Zaterdag 8 september 2012 was Erfgoed Leidschendam prominent aanwezig tijdens Open Monumentendag.In het kader van het thema ‘Groen van toen’ schreven wij een competitie uit voor het Meest Monumentale Groen 2012 in Leidschendam.

  Lees verder
 • Fietsen & Wandelen

  Fietstocht over Moord en Doodslag

  Fietstocht Moord en Doodslag

  Vaak wordt geroepen dat het tegenwoordig steeds onveiliger wordt. Maar de werkelijkheid van vroeger was vaak heel wat ruwer dan we nu gewend zijn.

  Lees verder
 • Engelandvaart

  Nathalie van Dam wint Engelandvaart prijsvraag

  Nathalie van Dam wint

  De Voorschotense Nathalie van Dam (16) ontving zondag 29 januari jl. twee kaartjes voor de musical Soldaat van Oranje. De kaartjes vormden de prijs van de prijsvraag over de Engelandvaart die Vereniging Erfgoed Leidschendam organiseerde tijdens de Vlietdagen 2011. In de stand van Erfgoed Leidschendam kregen bezoekers een vragenlijst over de Engelandvaart en de rol van Leidschendam daarbij tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Lees verder
pagina 2 van 6

Laatste publicatie

Erfgoed Nieuws december 2019
december 2019, jaargang 27, nummer 2

Erf Goed Nieuws december 2019

Erf Goed Nieuws december 2019

Lees verder Alle publicaties