Vereniging Erfgoed Leidschendam

Postbus 3027
2260 DA  Leidschendam
info@erfgoedleidschendam.nl

Projecten

Vereniging Erfgoed Leidschendam zet zich in voor de erfgoederen en cultuurhistorie van Leidschendam. Om dat te doen worden verschillende projecten ondernomen. Projecten ter promotie en projecten ter bescherming van het erfgoed in Leidschendam.

Projectenoverzicht Pagina 5

 • Speciale aandacht

  Buitenlust monumentale villa

  Buitenlust monumentale villa

  Ondanks de opvatting hierover van de gemeentelijke monumentencommissie blijft de Vereniging Erfgoed Leidschendam van mening dat Huize Buitenlust aan de Koningin Julianaweg 23 te Leidschendam een monumentale villa is.

  Lees verder
 • Monumentenborden

  Monumentenbord op Theater Camuz

  Monumentenbord Theater Camuz

  Notaris Hoevenaars onthulde vrijdag 20 november in het bijzijn van vele belangstellenden het informatiebord op de gevel van het huidige Theater Camuz.

  Lees verder
 • Engelandvaart

  Winnaar fotoraadspel 2009

  Winnaar fotoraadspel 2009

  Afgelopen vrijdag werd de heer A.M. Overvliet gefeliciteerd als winnaar van de monumentenprijsvraag van Vereniging Erfgoed Leidschendam.

  Lees verder
 • Open Monumentendag

  Open Monumentendag 2009

  Open Monumentendag 2009

  Open Monumentendag zaterdag 12 september 2009 werd door Vereniging Erfgoed Leidschendam aangegrepen om maar liefst vijf informatieborden te onthullen op monumentale panden in Leidschendam. Met een antieke bakfiets, een sirene, koffie en koekjes werden inwoners van Leidschendam verrast.

  Lees verder
 • Monumentenborden

  Vijf onthullingen op Monumentendag 2009

  Vijf onthullingen op Monumentendag

  Open Monumentendag zaterdag 12 september 2009 werd door Vereniging Erfgoed Leidschendam aangegrepen om maar liefst vijf informatieborden te onthullen op monumentale panden in Leidschendam.

  Lees verder
 • Fietsen & Wandelen

  Met Hendrik Brouwer Schut

  Met Hendrik Brouwer Schut

  Het Lien dat nog een hooggelegen strandwal was. Het strand daarnaast waar nu zo ongeveer de Heuvelweg ligt. Polders rond Stompwijk zeven meter hoger dan ze nu liggen. En denk je eens in wat een uitstraling het Damplein gehad zou hebben als het Raadhuis van Kropholler dááraan had gestaan. Fietsen met Hendrik Brouwer Schut betekent dat je ineens een heel ander Leidschendam voor je ziet: hoe het vroeger was of hoe het geweest had kunnen zijn.

  Lees verder
pagina 5 van 6

Laatste publicatie

Erfgoed Nieuws december 2019
december 2019, jaargang 27, nummer 2

Erf Goed Nieuws december 2019

Erf Goed Nieuws december 2019

Lees verder Alle publicaties