Vereniging Erfgoed Leidschendam

Postbus 3027
2260 DA  Leidschendam
info@erfgoedleidschendam.nl

Erf Goed Nieuws

Een paar maal per jaar brengt Vereniging Erfgoed Leidschendam haar periodiek uit: 'Erf Goed Nieuws'. Daarin staan reportages, reconstructies en verhalen over de geschiedenis, erfgoederen en cultuur historie van Leidschendam. Als u lid wordt van de vereniging krijgt u deze periodiek thuis gestuurd.

Publicaties Pagina 7

 • Uitgave: Januari 2001

  Meer onderzoek nodig naar betekenis VOC voor Zuid-Hollandse economie

  VOC

  'Zuid-Holland heeft een belangrijke rol gespeeld in de Verenigde Oostindische Compagnie. We weten uiteraard dat de compagnie in Delft, Rotterdam en Vlaardingen een enorme bedrijvigheid heeft ontketend.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2001

  Blij, dat mijn bloed heeft mogen vloeien

  Blij

  Tussen de ruim 3000 Nederlandse jongemannen die rond 1868 de paus te hulp schoten bij de verdediging van zijn grondgebied, bevonden zich ook 13 Stompwijkers, zo blijkt uit gegevens van het Nederlands Zouavenmuseum in Oudenbosch.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2001

  Dat MOET schoon, en wel NU

  Schoon

  Ook uit Leidschendam vertrok begin februari 1953 een colonne vrijwilligsters richting Zeeland en Zuid-Hollandse eilanden om er te helpen bij het opruimen van de enorme ravage die de watersnoodramp had veroorzaakt.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2001

  Vluchtelingen moeten altijd ergens een nieuw thuis vinden

  Vluchtelingen

  Wat heeft de regio Leidschendam in de afgelopen eeuwen voor vluchtelingen betekend? En wat hebben deze vroege 'allochtonen' ons gebracht? De historicus Pieter de Baar bestudeerde de migratiestromen in het gebied tussen Leidschendam en Leiden.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2001

  Tante Victoria mocht geen moeder zijn

  Op de vlucht voor de hele wereld nestelde Anna van den Bergh zich in de jaren zeventig aan een doodlopend weggetje langs een weiland in Leidschendam. Zeven jaar later "werd haar lichaam daar gevonden temidden van 'een onbeschrijflijke puinzooi'.

  Lees verder
 • Uitgave: Januari 2001

  Twee vrienden: Thomas (Van den Honert) en Christiaan (Huygens)

  Thomas en Christiaan

  Onderzoek naar de verdwenen buitenplaats Den Hoonaert aan de Westvlietweg in Leidschendam, waarbij enkele jaren geleden ook Erfgoed Leidschendam betrokken was, heeft alsnog een beter inzicht opgeleverd in het ontstaan van dit landgoed.

  Lees verder
pagina 7 van 12

Laatste publicatie

Erfgoed Nieuws december 2019
december 2019, jaargang 27, nummer 2

Erf Goed Nieuws december 2019

Erf Goed Nieuws december 2019

Lees verder Alle publicaties