Vereniging Erfgoed Leidschendam

info@erfgoedleidschendam.nl

2 juli 2016

Bank voor Raadhuis Leidschendam heet voortaan: Hendrik Brouwer Schut bank

Bank voor Raadhuis Leidschendam heet voortaan: Hendrik Brouwer Schut bank

Met een ferme ruk aan het groene doek onthulde Burgemeester Van der Sluis samen met weduwe van Hendrik Brouwer Schut, Els van der Plasse de “Hendrik Brouwer Schut bank”. Deze bank staat voor het Raadhuis en is een blijvende herinnering aan de bijzondere Leidschendammer Hendrik Brouwer Schut die in 2011, precies 5 jaar geleden, veel te vroeg overleed. Vereniging Erfgoed Leidschendam nam het initiatief om juist deze bank zijn naam te geven om de herinnering aan hem levend te houden.

Bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand

Hendrik Brouwer Schut was naast vele andere zaken ook bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Menig Leidschendammer is door hem in de echt verbonden. Zo ook de voorzitter van Erfgoed Leidschendam, Hans Grootenhuis: “wij waren het alleen niet eens over wie nu de leukste vrouw van de wereld was…”. Buurvrouw en collega ambtenaar van de burgerlijke stand Els Verseveldt vertelde over het enthousiasme van Hendrik: “Zijn huwelijksceremonies liepen altijd uit. Hij had altijd iets persoonlijks voor de mensen die hij ging trouwen. Dit is een plek waar men naar mooie bruidsparen kan kijken, maar nu ook een plek om gewoon even terug te denken aan een geweldige Leidschendammer.”

2016-07-02-hein-athmer-6903-lr.jpg

Zeer actief

Burgemeester Van der Sluis memoreerde het indrukwekkende activiteiten pallet: van actief vogelwachter tot bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Van organisator van historische fietstochten tot bestuurder bij voetbalvereniging SEV. “Wij missen hem ook als gids voor nieuwe medewerkers. Hij nam hen ter introductie mee op een zeer vermakelijke verkenningstocht door Leidschendam”, aldus de burgemeester. “Medewerkersbijeenkomsten zijn sinds die tijd nooit meer zo leuk geweest”.

2016-07-02-hein-athmer-6837-lr.jpg

 


Terug naar overzicht

Laatste publicatie

Erf Goed Nieuws augustus 2023
augustus 2023, jaargang 32, nummer 1

Erf Goed Nieuws augustus 2023

Erf Goed Nieuws, augustus 2023

Lees verder Alle publicaties