Vereniging Erfgoed Leidschendam

info@erfgoedleidschendam.nl

19 oktober 2020

Burgemeester ontvangt boek 'Bezetting en wederopbouw van Leidschendam'

Burgemeester ontvangt boek 'Bezetting en wederopbouw van Leidschendam'

In dit jaar waarin we 75 jaar vrijheid vieren maakt Vereniging Erfgoed Leidschendam een aantal bijzondere uitgaven van het periodiek Erf Goed Nieuws. Over de oorlog zelf van mobilisatie tot bevrijding en twee uitgaven van Erf Goed Nieuws over de wederopbouw van Leidschendam. Deze publicaties zijn hier te vinden zodra deze gepubliceerd zijn.

Boek "Bezetting en wederopbouw in Leidschendam"

Alle verhalen en artikelen die Vereniging Erfgoed Leidschendam in de loop der tijd verzameld heeft, zijn gebundeld in een speciaal boek. In dit boek niet alleen de eerder gepubliceerde artikelen via Erf Goed Nieuws, maar ook nieuwe artikelen en interviews met nabestaanden van mensen die om wat voor reden dan ook iets betekent hebben voor de geschiedenis van Leidschendam in de Tweede Wereldoorlog. De redactie was in handen van Idsard Bosman. Het boek bevat unieke beelden en verhaalt thematisch over deze bijzondere periode in de geschiedenis van Leidschendam. Het boek is gerealiseerd met bijdragen van het Van Ravesteynfonds en het Erfgoed Podium Leidschendam-Voorburg.

Het boek is op 17 december 2020 om 11.00 uur officieel overhandigd aan burgemeester Tiggelaar van Leidschendam-Voorburg, die ook het voorwoord verzorgde. De presentatie is hier te vinden.

Vanaf 22 december 2020 is het boek voor € 22,50 te koop - zodra de bestaande coronamaatregelen dit toelaten - bij:

  • Kantoorboekhandel Boersen aan de Prins Frederiklaan 197 Leidschendam
  • Museum Swaensteyn Herenstraat 101 Voorburg

Online kan het boek besteld worden via deze link op bol.com. Hou rekening met een langere levertijd dan u wellicht gewend bent.

Boeken voor leden

Indien u lid bent van de vereniging, dan heeft u een brief gekregen waarmee u een exemplaar zonder kosten kunt ophalen. Dit aanbod geldt alleen voor bestaande leden per 22 december 2020. Leden kunnen met de benoemde brief gedurende de huidige lockdown alleen terecht bij Kantoorboekhandel Boersen, Prins Frederiklaan 197 te Leidschendam, tussen 11.00 en 15.00 op werkdagen, uitsluitend om een eigen exemplaar op te halen. Gedurende de lockdown mag Boersen geen boeken verkopen. Zodra de lockdown wordt opgeheven, kunt u ook terecht bij de andere in de brief genoemde adressen.

cover-boek-bezetting-en-wederopbouw-van-leidschendam.jpg


Terug naar overzicht

Laatste publicatie

Erf Goed Nieuws augustus 2023
augustus 2023, jaargang 32, nummer 1

Erf Goed Nieuws augustus 2023

Erf Goed Nieuws, augustus 2023

Lees verder Alle publicaties