Vereniging Erfgoed Leidschendam

info@erfgoedleidschendam.nl

13 mei 2022

Historisch stickeralbum voor burgemeester Bijl

Historisch stickeralbum voor burgemeester Bijl

Supermarkt Plus Post en Vereniging Erfgoed Leidschendam

presenteren historisch stickeralbum aan burgemeester Jules Bijl

 

Leidschendam, 13 mei 2022. Vandaag overhandigde ondernemer Tjipke Post van supermarkt Plus Post in de Prinsenhof in Leidschendam het eerste historisch stickeralbum aan burgemeester Jules Bijl. Vergelijkbaar met de bekende voetbalplaatjes albums, maakte Vereniging Erfgoed Leidschendam samen met Plus Post Supermarkt een speciaal album over de geschiedenis van Leidschendam, Veur en Stompwijk. Klanten van Plus Post krijgen bij besteding van 10 euro een pakje stickers die in het album geplakt kunnen worden.

Klantenbinding met inhoud

Voor ondernemer Tjipke Post is het stickeralbum bedoeld als klantenbinding. Tjipke: “Maar dan wel met een goede inhoud. Het is goed dat inwoners van Leidschendam, die ook mijn klanten zijn, meer betrokken worden bij de geschiedenis van hun woonplaats”. Bij Plus Post is het lege album verkrijgbaar en in de daaropvolgende 2 maanden kan iedereen sparen om het album gevuld te krijgen met meer dan 200 plaatjes. De stickers zijn oude afbeeldingen, foto’s en archiefstukken die belangrijk zijn of zijn geweest voor de geschiedenis van Leidschendam, Veur en Stompwijk. 

Historisch besef

Vereniging Erfgoed Leidschendam werkte belangeloos mee aan het maken van het album en alle stickers en teksten. Bestuurder Cees Siermann: “Belangrijk doel van onze vereniging is het versterken van het historisch besef bij Leidschendammers door de geschiedenis van Leidschendam bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Het stickeralbum is daar een prima middel voor.” De vereniging dankt de ondernemer voor de gelegenheid en voor het mooie eindresultaat.

Verbondenheid

Burgemeester Jules Bijl: “De gemeente is trots op de ontstaansgeschiedenis van het Leidschendam dat we nu kennen. Deze geschiedenis is belangrijk voor alle inwoners. Het geeft meer betekenis aan de panden waar we dagelijks voorbijkomen”.

Foto's: Hein Athmer


Terug naar overzicht

Laatste publicatie

Erf Goed Nieuws augustus 2023
augustus 2023, jaargang 32, nummer 1

Erf Goed Nieuws augustus 2023

Erf Goed Nieuws, augustus 2023

Lees verder Alle publicaties