Vereniging Erfgoed Leidschendam

info@erfgoedleidschendam.nl

9 april 2017

Historische ontdekkingsprijsvraag op erfgoeddag 8 april

Historische ontdekkingsprijsvraag op erfgoeddag 8 april

In de studio van Midvliet aan de Damlaan was een aantal voorwerpen te zien zijn uit de Hicovest collectie (Historische collectie Veur Stompwijk). Bij molen de Salamander waren bijzondere historische gereedschappen te zien. In het kader van het thema van de erfgoeddag: ‘uitvinden en ontdekken’ werd kinderen die langskwamen gevraagd naar naam en/of functie van de voorwerpen.

Het aantal kinderen dat daadwerkelijk de prijsvraag invulde viel tegen, maar vele andere bezoekers namen hun tijd om de voorwerpen te bekijken. Vele discussies werden gevoerd over de functie en de naam van de voorwerpen. Midvliet FM liep rond met een verslaggever om - ook op straat - mensen om functie van voorwerpen te vragen.

Voor degene die de meeste voorwerpen goed heeft benoemd, zijn prijzen beschikbaar zoals een familiearrangement naar het Museum Engelandvaarders in Noordwijk, inclusief consumpties op het strand. Houtzaagmolen de Salamander heeft een mooie uil (van Martien) als prijs voor de winnaar.

hicovest-coll-erfgoeddag-bij-midvliet-08-april-2017-dsc02088059.jpg

hicovest-coll-erfgoeddag-bij-midvliet-08-april-2017-mdsc02138058.jpg

 De prijsvraag werd georganiseerd door Houtzaagmolen de Salamander en Vereniging Erfgoed Leidschendam in samenwerking met Midvliet.


Terug naar overzicht

Laatste publicatie

Erf Goed Nieuws augustus 2023
augustus 2023, jaargang 32, nummer 1

Erf Goed Nieuws augustus 2023

Erf Goed Nieuws, augustus 2023

Lees verder Alle publicaties