Vereniging Erfgoed Leidschendam

info@erfgoedleidschendam.nl

29 mei 2017

Lezing over kasteel Duivenvoorde op 13 juni na ALV

Lezing over kasteel Duivenvoorde op 13 juni na ALV

Vereniging Erfgoed Leidschendam organiseert op 13 juni aanstaande een speciale geschiedenislezing. Deze lezing vindt plaats na de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van de vereniging. De lezing wordt dit jaar verzorgd door historicus Wim van den Eijkel. Onderwerp van de lezing is de geschiedenis van kasteel Duivenvoorde en haar bewoners.

De Van Wassenaars van Duivenvoorde hadden in de 17e en 18e eeuw als ambachtsheren, die in hun heerlijkheden  Voorschoten en Veur woonden, sterke invloed op het dagelijks leven van hun onderdanen in deze twee ambachten. Zelfs nadat in de Franse tijd de heerlijke rechten grotendeels waren afgeschaft, bleef, zeker als het gaat om de familie Steengracht in de 19e eeuw, de invloed op het lokale bestuur bestaan. In 1960 werd het kasteel en landgoed ondergebracht in de Stichting Duivenvoorde en voor het publiek opengesteld.

De Algemene Leden Vergadering is alleen voor leden en deze begint om 19.30 (inloop om 19.00 uur). De lezing, welke ook open is voor niet-leden begint om 20.30 in Ontmoetingcentrum De Binnenhof aan de Damhouderstraat (achter de Peperbus). De toegang is gratis, maar vanwege de beperkte ruimte is aanmelden voor niet-leden noodzakelijk via info@erfgoedleidschendam.nl.


Terug naar overzicht

Laatste publicatie

Erf Goed Nieuws augustus 2023
augustus 2023, jaargang 32, nummer 1

Erf Goed Nieuws augustus 2023

Erf Goed Nieuws, augustus 2023

Lees verder Alle publicaties