Vereniging Erfgoed Leidschendam

info@erfgoedleidschendam.nl

11 oktober 2010

Maquette Leidschendam 1910 onthuld

Maquette Leidschendam 1910 onthuld

Wethouder Zwartepoorte heeft dinsdag 2 december de maquette van Leidschendam anno 1910 onthuld. Dit gebeurde in het gemeentelijke Servicecentrum Leidschendam aan de Koningin Wilhelminalaan 2.

De maquette is gemaakt in opdracht van de Stichting Historische Collectie Veur-Stompwijk. De maakster van de maquette, Karin van den Berg, is een aantal jaren bezig geweest met de bouw aan de hand van kadasterkaarten, oude bouwtekeningen en prenten en foto's. De heer J. Teunissen, voorzitter van de Stichting Historische Collectie Veur-Stompwijk, heeft de maquette overdragen aan het Stadsmuseum, waarin de stichting eerder dit jaar is opgegaan.

sluiskant1905.jpg

 De Sluiskant in 1905

De maquette geeft een beeld hoe Leidschendam rond de sluis er toen uit moet hebben gezien. Het is een absolute aanrader om de maquette en bijgaande fototentoonstelling, samen de presentatie “Rondom de sluis”, te gaan bekijken. Dus neem wat extra tijd bij het laten verlengen van een paspoort of rijbewijs of nog beter, ga speciaal voor “Rondom de sluis” naar het Servicecentrum.

maquette2.jpg

 


Terug naar overzicht

Laatste publicatie

Erf Goed Nieuws augustus 2023
augustus 2023, jaargang 32, nummer 1

Erf Goed Nieuws augustus 2023

Erf Goed Nieuws, augustus 2023

Lees verder Alle publicaties