Vereniging Erfgoed Leidschendam

Postbus 3027
2260 DA  Leidschendam
info@erfgoedleidschendam.nl

Monumentenborden

Onthulling informatiebord Herberg de Stad Amsterdam

Onthulling informatiebord Herberg de Stad Amsterdam

Met de knip van de schaar van Erfgoed Leidschendam onthulde Beatrix Hettfleisch op zaterdag 19 april het informatiebord ‘Herberg de Stad Amsterdam’ op het pand op de hoek van het Sluisplein en de Venestraat.

Dit pand waar nu restaurant Pannenkoe gevestigd is, staat bij velen bekend als de winkel van Blonk. Stadsherstel Den Haag restaureerde het pand waar ooit Herberg de Stad Amsterdam gevestigd was. Hettfleisch, jarenlang prominent lid van de Culturele Raad Leidschendam: “De restauratie heeft wel wat langer geduurd dan was voorzien, maar het resultaat is er wel naar!”

Bekend voor Leidschendammers
Tijdens de onthulling werden door veel Leischendammers herinneringen opgehaald aan de ‘Winkel van Blonk’. Trekdrop voor een duppie. En als kinderen, al dan niet per ongeluk, niet betaalden, dan belde de heer Blonk die avond bij de ouders aan om alsnog te incasseren.

 mw-hettfleisch600.jpg

Mw Hettfleisch bij het informatiebord Herberg de Stad Amsterdam

Herberg De Stad Amsterdam
Het informatiebord op de gevel van ‘Herberg De Stad Amsterdam’ is er een uit een serie informatieborden die Vereniging Erfgoed Leidschendam plaatst op monumentale gebouwen en objecten die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Leidschendam.

winkel-van-blonk-1962.jpg
Zicht op de Sluis met de winkel van Blonk in 1962

De Vereniging Erfgoed Leidschendam
De Vereniging Erfgoed Leidschendam onderzoekt en beschermt het cultuur-historisch erfgoed van Leidschendam en Stompwijk. De vereniging is gericht op cultuur-historische monumenten, karakteristieke, historische gebouwen, landschappelijke waarden en cultuurgeschiedenis. Erfgoed Leidschendam werd in 1998 opgericht in de toenmalige gemeente Leidschendam.

Terug naar overzicht

Laatste publicatie

Erf Goed Nieuws december 2021
december 2021, jaargang 29, nummer 2

Erf Goed Nieuws december 2021

Erf Goed Nieuws, december 2021

Lees verder Alle publicaties