Vereniging Erfgoed Leidschendam

info@erfgoedleidschendam.nl

Open Monumentendag

Open Monumentendag 2011

Open Monumentendag 2011

Op zaterdag 10 september 2011 was het Neherlab een van de vele opengestelde monumenten in onze gemeente.

Het thema dit jaar was ‘oud gebouw, nieuw gebruik. Het Neherlab staat model voor dit thema, het voormalig PTT laboratorium bevat immers tegenwoordig woningen, sportfaciliteiten en een restaurant. Erfgoed Leidschendam verzorgde een compacte tentoonstelling waarin de geschiedenis van het gebouw de revue passeerde. Samen met de Stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg werden vele honderden bezoekers verwelkomd.

Het Neherlab is voor Erfgoed Leidschendam een bijzondere locatie. Een aantal jaar geleden wilde de gemeente het destijds leegstaande gebouw slopen. Mede door de inmenging van Erfgoed Leidschendam in deze sloopdiscussie is het gebouw behouden gebleven. Een van de motoren achter dat initiatief was toenmalig bestuursecretaris Joost van der Mark, die zelf tijdens Open Monumentendag met veel overgave diverse rondleidingen gaf samen met zijn buurman Jan Vroegop. Ook was het Neherlab het startpunt voor een historische-speurtocht die werd ingeleid door niemand minder dan Prinses Marianne.

Tijdens Open Monumentendag werd ook een folder uitgegeven met daarin beschrijvingen van monumenten in Leidschendam en Voorburg in het thema ‘oud gebouw, nieuw gebruik’.

neherlab02.jpg

Bezoekers zijn druk bezig met het raadspel.

neherlab01.jpg

 De hal van het voormalige Neherlab op Open Monumentendag 2011.

Terug naar overzicht

Laatste publicatie

Erf Goed Nieuws augustus 2023
augustus 2023, jaargang 32, nummer 1

Erf Goed Nieuws augustus 2023

Erf Goed Nieuws, augustus 2023

Lees verder Alle publicaties