Vereniging Erfgoed Leidschendam

info@erfgoedleidschendam.nl

4 juni 2013

Garage-sale op hoeve Westbosch

Garage-sale op hoeve Westbosch

Op boerderij Westbosch aan de Koningin Julianaweg 116-118 in Leidschendam wordt op de zaterdagen 13 en 20 april een 'garage-sale' gehouden. Onder meer zullen meubilair, kleren, lampen, huisraad, boeken, platen, cd's te koop worden aangeboden. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van dit uit de 17-de eeuw daterende rijksmonument. Bezoekers krijgen de mogelijkheid een glimp van de boerderij op te vangen, al is het interieur niet toegankelijk omdat in de boerderij wordt gewoond.

Op de boerderij hebben Ka en Mien van der Drift van jongs af aan gewerkt en geleefd. Decennialang waren zij een bekende verschijning in de straten in en om het Raadhuiskwartier. Menig Leidschendams kind heeft vroeger wel eens een stukje meegelopen met pony Bart en de melkkar van Ka en Mien. Bezoekers zullen de gelegenheid hebben de sfeer op te snuiven van dit laatste stukje 'ongerept' Veur van weleer.

Na het overlijden van Ka van der Drift in december 2010 hebben verschillende partijen, waaronder Vereniging Erfgoed Leidschendam, geprobeerd dit Leidschendamse erfgoed een nieuwe toekomst te geven en het behoud van de boerderij tot in lengte der jaren veilig te stellen. Onder meer is de mogelijkheid onderzocht in en om de boerderij een 'Museum van Leidschendam' en een historische groentenhof onderzocht. De besprekingen hierover hebben tot nu toe echter geen resultaat.

De 'garage-sales' zullen worden gehouden van 10.00 tot 17.00 uur en worden georganiseerd door de bewoonster van de boerderij.


Terug naar overzicht

Laatste publicatie

Erf Goed Nieuws augustus 2023
augustus 2023, jaargang 32, nummer 1

Erf Goed Nieuws augustus 2023

Erf Goed Nieuws, augustus 2023

Lees verder Alle publicaties