Vereniging Erfgoed Leidschendam

Postbus 3027
2260 DA  Leidschendam
info@erfgoedleidschendam.nl

13 juli 2017

Historische wandeling Leidschendam in BeleefRoute app

Historische wandeling Leidschendam in BeleefRoute app

Om de geschiedenis van de historische panden rondom het sluisgebied op een nieuwe en bijzondere manier onder de aandacht te brengen werd door de gemeente Leidschendam-Voorburg, in samenwerking met de historische vereniging Erfgoed Leidschendam een historische wandeling samengesteld die via de app 'BeleefRoutes' voor een groot publiek beschikbaar is.
 
Woensdag 12 juli 2017 verzamelde diverse mensen zich om 14.00 uur  op het Damplein, waaronder de beide wethouders Bianca Bremer en Lia de Ridder en diverse vertegenwoordigers van de gemeente.

routebord-wandeling-centrum-jul-2017.jpg

 Routebord en informatiepaneel historische wandeling centrum Leidschendam

Na de symbolische onthulling van het informatiepaneel en het uitdelen van de ansichtkaarten om de app te promoten, nam Erfgoed Leidschendam bestuurder Idsard Bosman de genodigden mee langs een twee uur durende wandeltocht. Bij diverse bedrijfspanden en bijzondere woningen werd uitgebreid stilgestaan bij de geschiedenis van het pand en zijn voormalige bewoners.

briefkaart-groeten-uit-historisch-leidschendam-juli-2017-jpeg.jpg

De wandeling is beschibaar via de BeleefRoute app. Geïnteresseerden kunnen de wandeling gratis downloaden op hun smartphone. Het is de eerste app waarin het historisch erfgoed van Leidschendam-Voorburg wordt belicht. Niet alleen voor volwassenen is dit een leuke manier om met het verleden kennis te maken, maar ook voor de kinderen.
In de route via de app zitten hier en daar kwisvragen verstopt die kinderen, wellicht samen met hun ouders, kunnen oplossen.

image2.jpg

image4.jpg

 
Midvliet heeft gedurende deze wandeling filmopnamen gemaakt, deze reportage is hier te zien:

 


Terug naar overzicht

Laatste publicatie

Erf Goed Nieuws mei 2021
mei 2021, jaargang 29, nummer 1

Erf Goed Nieuws mei 2021

Erf Goed Nieuws mei 2021

Lees verder Alle publicaties