Vereniging Erfgoed Leidschendam

info@erfgoedleidschendam.nl

Monumentenborden

Monumentale Villa Corry krijgt informatiebord

Monumentale Villa Corry krijgt informatiebord

Dit informatie bord is de veertiende van de serie borden die Vereniging Erfgoed Leidschendam plaatst om de historische waarde van monumentale panden bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. “De gemeente is blij met veel monumenten, maar zou eigenaren die hun monumentale pand zorgvuldig willen onderhouden wat beter en sneller kunnen bedienen”, aldus Gerry Zwennis. Maryan Ouwehand deed historisch onderzoek voor het bord en stelde de tekst samen.

 gerry-zwennis-bij-de-villa.jpg

Gerry Zwennis bij het bord.

Dubbel woonhuis

Het pand aan de Koningin Julianaweg in Leidschendam is een dubbel woonhuis, gebouwd in 1916 door aannemer-metselaar A.H. Haagen. De bouwstijl is overgangsarchitectuur met stijlelementen uit de neorenaissance en de chaletstijl.

julianaweg2.jpg

 Koningin Julianaweg 5 en 7

Informatiebordenproject
Uit een gift van notaris Muller en Hoevenaars financiert Vereniging Erfgoed Leidschendam het vervaardigen van speciale informatieborden op markante en monumentale panden in de gemeente Leidschendam. Dit project is geboren uit de behoefte om het schaarse (cultureel) erfgoed in de gemeente te koesteren en in de openbare ruimte onder de aandacht te brengen.

Terug naar overzicht

Laatste publicatie

Erf Goed Nieuws augustus 2023
augustus 2023, jaargang 32, nummer 1

Erf Goed Nieuws augustus 2023

Erf Goed Nieuws, augustus 2023

Lees verder Alle publicaties